Ortopediska implantat och handkirurgi

Våra kunder finns inom ortopedkirurgisk verksamhet på sjukhus och andra vårdinrättningar runt om i Sverige, inom både offentlig och privat regi. Våra fokusområden är ortopediska ledersättningar med tillhörande instrument och kringutrustning.

LINK SWEDEN startade sin verksamhet 1991, men LINKs välrenommerade produkter har funnits på den svenska marknaden sedan 1970-talet.  Företagsgruppen grundades 1948 i Hamburg och startade sin huvudsakliga verksamhet inom kirurgiska instrument.

Under 1960-talet påbörjade utvecklingen av föregångarna till de framgångsrika ortopediska implantat som marknadsförs idag, framför allt genom samarbete med Lubinus-kliniken och Endo-kliniken. LINKs höft- och knäimplantat hör till landets mest använda och välrenommerade implantat.

2011 påbörjades samarbetet med Lima Corporate SpA i Italien och Limas produkter har på kort tid etablerats på ett stort antal svenska kliniker. Vi bedriver olika forskningsprojekt i studieform runt om i Sverige eftersom välfungerade produkter med utmärkta långtidsresultat är basen i vår verksamhet. Limas produktsortiment av ortopediska ledersättningsimplantat kompletterar på ett utmärkt sätt LINKs implantatportfölj och går i linje med vår strävan att utveckla och ta in nya produktsystem i vårt sortiment.

LINK och LIMAs produkter finns i dagsläget representerade över hela världen.  LINK och Lima har även en väl utvecklad tillverkning av specialanpassade produkter, sk.” Custom made” -implantat, som på mycket kort tid kan levereras direkt till sjukhus i hela världen.

Vi har under åren byggt upp en stor erfarenhet och en välfungerande struktur som leverantör till svensk sjukvård inom ledersättningskirurgi.

LINK SWEDEN är ett ISO-certifierat företag inom miljö och kvalitet.

VÅRA PARTNERS